Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Waarom Strategie? Strategie, wat is het? Strategische keuzes Drie stappen plan Drie stappen plan-schema Tools Advies Huiswerk De Bedrijfswijzer Interne analyse De Portfolio analyse De SWOT Workshop Strategie De oplevering van het resultaat Wat kost het? Wat kost het? Fase 2 en 3 Gratis handleiding Sponsoren Contact Disclaimer Video 4 werelden 

De Portfolio analyse

De Portfolio analyseDe Portfolio analyse is gebaseerd op de Boston Consultancy Group Matrix. Met deze matrix krijgt u inzicht in de kansen, bedreigingen van uw product/markt combinaties. En in welke product/markt combinaties geïnvesteerd dient te worden en in welke niet geïnvesteerd dient te worden. Uw eigen BCG matrix wordt opgebouwd uit uw antwoorden op de vragen die worden ingevuld in een @-tool. Wat kunt u als ondernemer met de gegevens uit een BCG matrix?De verschillende producten en diensten, of productgroepen worden weergegeven in het schema en geeft duidelijk inzicht welke producten of productgroepen geld opleveren en welke producten geld kosten. Zo ziet u in welke producten geïnvesteerd dient te worden en welke producten strategisch gezien afgestoten moeten worden.mogelijk, adviesvoorstellen ter verbetering.BedrijfspotentiesDe bedrijfspotenties worden weergegeven in een overzichtelijk schema. Om de goede strategie te bepalen is het belangrijk om te weten waar de sterke en zwakke kanten van een onderneming liggen. De sterke kanten kunnen worden benut en in de zwakke kanten kan worden geïnvesteerd.Concurrentie analyseWie zijn uw concurrenten en waarom gaat een klant naar de concurrent? In deze analyse van de concurrentie positie wordt aangegeven waar uw onderneming sterk is ten opzichte van de concurrentie en welke onderwerpen prioriteit hebben tot veranderen. Nieuwe keuzen gecombineerd met het benutten van uw bedrijfspotenties geeft uw onderneming een meerwaarde ten opzichte van uw concurrenten.WerkwijzeDe @-tool wordt doorgenomen met een adviseur. Hiervoor zijn twee dagdelen nodig. De innovatie toolbox is snel en eenvoudig te doorlopen. Door de innovatie toolbox door meerdere leidinggevenden in te laten vullen kunt u als ondernemer inschatten hoe anderen in uw bedrijf denken over bepaalde product- en dienstgroepen.

lorem ...

Kosten van deze toolDe portfolio analyse kan niet alleen ingevuld worden door een ondernemer, hier zal een adviseur bij moeten zijn. Het invullen en bespreken van de tool kost een dag. De kosten hiervoor zijn 1775 euro.Actieplan voor de toekomstStrategie in drie stappen, maak uw connectie naar overmorgen!

Disclaimer

© 2019 DIENSTENCENTRUM/METAVIEW